1 EURO= 4.6228 RON
Facebook
Twitter
Skype Me!
AUTENTIFICARE CLIENŢI USER PASS Login
ați uitat parola? | Creare cont REŢINE USER ŞI PASS
MARCA:

MODEL:

AN DE FABRICAŢIE:
3M CAR CARE
Cosmetice Auto 3M
Gama profesionala
ALARME VIPER
Protejeaza-ti autoturismul
Cu sistemele de securitate profesionale!!!

BATERII
Centru de acumulatoare
TUNING AUTO
Exclusiv in Romania 
Mattig "WORLD of TUNING"

VENTURESHIELD
Protejeaza-ti autoturismul.
Alege VentureShield

CATEGORII DE PRODUSE
Cautare
Toate stirile
2010-12-20 - Folia de protectie caroserie
VentureShield a fost...
Detalii
2013-12-10 - Servicii noi un ajutor in +
...
Detalii
LLumar folii Solare

Dupa momentul deciziei de a instala o folie solara pe autoturism, consider ca cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti, inainte sa va decideti cine va monta folia, este sa cunoasteti legislatia in vigoare.

In primul rand trebuie sa stii exact ce inseamna folie legala sau ilegala iar pentru aceasta trebuie sa stii cum se masoara aceasta. Unitatea de masura a foliilor solare se numeste VLT (visible light transmision) sau pe romaneste, procentajul de transmisie a luminii vizibile prin geamurile masinii. In Romania, legislatorul, Registrul Auto Roman, a decis limitele de VLT aplicabile pe autoturisme astfel:

Geamurile vehiculelor trebuie să fie omologate şi să poarte marca de omologare n conformitate cu Directiva 9222CEE2) cu modificările ulterioare sau cu Regulamentul 43 CEE-ONU3).
Condiţia se consideră ndeplinită şi de către geamurile care sunt omologate conform normelor SAE sau DOT.
Geamurile aflate n cmpul de vizibilitate principal al conducătorului auto trebuie să asigure o transparenţă de cel puţin 75% pentru parbriz, respectiv 70 % pentru restul geamurilor. Cmpul de vizibilitate principal al vehiculului este format din parbriz, geamurile laterale faţă şi luneta.

n cazul n care vehiculul este dotat şi cu oglindă laterală dreapta, luneta nu mai face parte din cmpul principal de vizibilitate.
n cazul n care geamurile care nu se află n cmpul
de vizibilitate principal al conducătorului auto au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare, se urmăreşte ca stratul aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni. De asemenea, foliile de protecţie aplicate pe geamuri trebuie să fie certifica te şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai n ateliere autorizate.

___________________________________________________________________________________________________________

Concluzie: daca autoturismul tau este dotat cu oglinda laterala dreapta, pe geamurile lateral-spate si luneta se poate monta o folie cu orice procentaj de transmisie a luminii in cazul in care aceasta folie este omologata de catre R.A.R. Pe geamurile lateral-fata trebuie sa aveti o transparenta minima de 70%. Atentie, multe modele recente de autoturisme au deja geamurile laterale-fata putin fumurii. Folia care se instaleaza trebuie aleasa cu atentie ca sa nu ajungeti sub transparenta de 70%. Fiecare montator de folii solare trebuie sa fie autorizat de R.A.R. printr-un atestat care se obtine in urma unui audit.

Ca sa intelegem procedeul de montare a foliei trebuie sa intelegem din ce este ea alcatuita. Folia solara este formata, in productie, din 3 straturi. Primul strat (cel aplicat pe geam) este folia colorata, stratul al doilea este o solutie pentru aderenta (adeziv) iar ultimul strat este folia de protectie a adezivului (liner).In legatura cu modalitatile de instalare a foliei pe geamuri putem spune ca in momentul de fata exista o tehnica unica folosita de toti montatorii de pe piata. Se curata geamul, se inlatura stratul protector (liner), se uda geamul si prin presiune se inlatura apa dintre geam si folie urmand ca adezivul activat de apa sa mentina folia pe geam.

         Sunt montatori care demonteaza panourile de pe portiere (cum suntem si noi) iar altii prefera montajul foliei pe geam fara al scoate din portiera. Diferenta consta in timpul de montaj si calitate. Timpul de montaj, direct pe portiera, este cu mult mai mic in schimb se pierde mult la calitate. Noi am decis montajul prin demontarea geamului, motivul fiind, ca putem oferi o calitate mult mai buna. Si cum anume? Geamurile care culiseaza sunt demontate de pe masina. Geamurile sunt curatate si degresate intr-o incapere separata (laborator) incapere care nu este dotata cu geam si fara curenti de aer. Astfel putem garanta o contaminare aproape nula cu praf la montare.
Noi folosim doar apa plata la montarea foliilor din cauza ca apa de la robinet contine impuritati. Dupa aplicarea foliei pe geam, urmatorul pas este uscarea. Halogene puternice incalzesc geamul care este tinut la o temperatura de 110-120 grade Celsius timp de 20 min.

Astfel il putem usca in proportie de 80%. Finisarea foliei este o manevra delicata din cauza ca decuparea foliei trebuie sa se faca exact pe muchia geamului astfel incat nu sunt parti neacoperite cu folie pe partea de sus si sub ghedere.
Dupa finisare geamul este montat la loc, iar in cazul unor cleme rupte acestea sunt schimbate cu altele noi si originale astfel este imposibil sa aveti sunete ulterioare de la montajul panoului.